Mattcurling

Bredaryds Bygdegård

MATTCURLA HOS OSS!


Som curling på is fast på matta; en fantastisk aktivitet för nästan alla!


Hos oss har du möjlighet att hyra utrustning för mattcurling och få en riktig trevlig kväll. Det är ett precisionsspel för både ung och gammal. Man kan spela individuellt eller i lag, som går ut på att få sina stenar bäst placerat i målområdet, boet.

VILL DU BOKA?


Är du sugen på att testa spela mattcurling hos oss? Det kostar 30kr/deltagare söndag till och med torsdag, fredagar och lördagar kostar det 900kr/tillfälle. Boka via vår bokningstelefon; 072-2974727 eller via boka@bygdegarden.info


Vi hyr inte ut utrustningen för använding utanför våra lokaler.VILKA ÄR REGLERNA?


Du kan läsa mer om reglerna till spelet här:INFORMATION OM UTRUSTNINGEN


Stenar

Det finns gula och blå stenar som väger ca 4,2kg stycket. De behöver till en början vaxas lite oftare än när de sedan är inspelade, men skall vaxas och poleras lätt med jämna mellanrum, annars tappar de glidet.


Matta

Mattan rullas ut vid användning och för att den inte skall bli skräpig/grusig, måste man rulla ut den på en ren yta, använda skor som inte används ute och med jämna mellanrum damsuga mattan. Ju renare matta desto bättre glid. En viss "vågighet" kan uppstå när man precis rullat ut den, men den slätas ut allteftersom man spelar.